#ДвижењеБојкотирам

Ништовност за Преспански, Бугарски договор и Тиранската платформа

(ЖАБЈА) ПЕРСПЕКТИВА

17.09.2021
#преспански-договор#северна#сдс

Сашо Панговски

"Идеолог, провокатор на логика (trigger warning) неповратно вљубен во Македонија…"

Во ДРЖАВА, полицаецот не е партиски полтрон како во #Северна каде што лебот му зависи од друг партиски полтрон наречен министер. Тоа ја убива човечноста во него и тебе те гледа не како извор на сопствената егзистенција, туку како проблем кој може да му донесе невољи кај шефот.

Македонската нација во 21 век

16.09.2021
#македонија

Гоце Трпевски

"Без завчувани варварски одлики, добивање на цивилизациските би било од мала корист."

Македонската нација во 21 век треба да е изразена преку капиталистичко уредено општество основано врз христијански вредности, кое ќе создава капитал и ќе емитира заедништво на сите кои живеат во Македонија

Изјава

06.08.2021
#локални-избори #избори#тмро#движење-бојкотирам

Движење Бојкотирам

"Бескомпромисно Македонска Опција"

ТМРО одлучи да помогне преку тоа што ќе отстапи дел од своите советнички листи и градоначалнички позиции на активисти на Движење Бојкотирам за тие да можат да се појават на претстојните локални избори БЕЗ да треба да се соочат со опструкции при собирање на граѓански потписи

Против МЕМЕ Активизам

18.07.2021

Гостин Автор

"Од време на време, преведуваме текстови од други медиуми. Ова е еден таков текст."

Пазете се од наизглед непобитни слогани.

Средба на ДвижењеБојкотирам со жителите на Битола

03.07.2021

Петар Котевски

"Патриот, слободар, човек со толку многу мислења, што некои од нив скоро сигурно се погрешни."

Градско Шеталиште/Парк, Недела 04 Јули од 21:00 часот

ЗОШТО ГРЕШКАТА НА НИНА Е ПОГОЛЕМА ОД НА ТАМАРА

31.05.2021
#македонија

Петар Котевски

"Патриот, слободар, човек со толку многу мислења, што некои од нив скоро сигурно се погрешни."

Она што на сите нам Нина и Тамара УШТЕ ЕДНАШ пластично ни го објаснија, е фактот дека реална разлика помеѓу ВМРОбовите и СМРДСМРдежите не постои политички, и не постои во нивните штаботоми

ВМРО-ДПМНЕ го спасува Заев и СДСМ

31.03.2021
#дпне#попис#заев

Игор Цветковски

"Активист и Патриот"

Мицкоски не само што остана НЕдоследен на своите предлози како оној за дополнителна проверка и со отисок од прст, туку ги пушти низ вода сите оние(и сопартијци и непартијци) кои му дадода поддршка за иницијативата,

Oвој попис е политички

26.03.2021
#попис#дуи#иселеништво

Билјана Антоска Стојанов

"Магистер по медицинска администрација и бизнис мениџмент во маркетинг и рекламна стратегија. Долгогодишен активист во Мелбурн, Австралија и борец за правата на Македонците во Австралија. "

Уште еднаш туркате насилно нешто што суверенот на оваа држава која според вас е "северна" а според мнозинството е Република Македонија е против.

ВЛИЈАНИЕ НА ИГРАТА

25.03.2021
#апасиев#јавен-дискурс#движење-бојкотирам

Сашо Панговски

"Идеолог, провокатор на логика (trigger warning) неповратно вљубен во Македонија…"

Честитки за Апасиев (еј, не сум го критикувал ?). Сѐ што кажа - си е на место. Така е, елоквентно е, и поткрепено со факти.

Authoritarian census in the midst of a pandemic spike in Macedonia

24.03.2021

Движење Бојкотирам

"Бескомпромисно Македонска Опција"

WE DO NOT ACCEPT A POPULATION CENSUS conducted by illegitimate authorities in circumstances of a non-existent justice system and absence of any semblance of rule of law,